Proč franšízanti sází na gastronomické franšízy?

Pokud bychom se podívali do podnikatelského světa, zjistili bychom, že jistým trendem se stal franchising, respektive franšízové podnikání, které je pro mnohé velkou podnikatelskou příležitostí. Pokud někdo nemá vlastní nápad, přesto se chce do světa podnikání dostat, vybere si jenom ideální franšízu, pod jejíž značkou začne podnikat. Tento způsob podnikání vám sice nedává oprávnění k tomu rozhodovat o všem, co se bude na vaší pobočce dít, za to vám dává jistotu úspěchu, s níž jde i ruku v ruce nízké riziko krachu. V poslední době vedou zejména franšízy ve službách, jako je franšíza Extéria Market, velkým lákadlem jsou však i gastronomické franšízy.

Jestliže bychom ale měli říct jednu oblast, v níž jsou franšízy oblíbené, řekli bychom, že se lidé zajímají především o gastronomické franšízy. Proč tomu tak je?

České gastronomické koncepty jsou největším lákadlem

Pro franšízanty čili pro ty, kteří se chtějí dostat do světa podnikání skrze franšízovou pobočku, jsou nejlákavější gastronomické franšízy, a to především proto, že se v této oblasti na trh žene tolik českých značek. Lidé chtějí podpořit české franšízové koncepty a gastronomie je lákavá hlavně proto, že tu zkrátka bude i v budoucnu. I v budoucnu budou lidé potřebovat jíst, budou stále milovat pizzu nebo podobné rychlé občerstvení, i když se snaží jíst zdravěji. Gastronomické franšízy jsou jakousi jistotou.

V poslední době svůj velký návrat zažila firma Pizza Hut, která se u nás objevila už v devadesátých letech. Na náš trh však vstupují i slovenské franšízy, jako je franšíza Mr. Kebab. V sousedním Slovensku má sice hojné množství poboček, rozhodla se však zamířit i na náš trh, kde sklízí taktéž velké úspěchy.

V případě gastronomie čekejte brzký návrat investice

Jistým důvodem, proč lidé sází na gastronomické franšízy, je také to, že je zde velká pravděpodobnost brzkého návratu investice. Podle průzkumů se peníze, respektive prvotní investice vrátí do čtyř let, což je poměrně krátká doba.

Podobné články...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *